Vesimies Kompromissi

Nyt alkaa olla viimeiset hetket

Kuulimme että pakolaisten virta Eurooppaan jatkuu.  Syyt tähän ongelmaan  ovat moninaiset ja saattaa olla ettei niitä aivan tarkasti tiedetä tai tunnisteta. Syitä kuitenkin ovat Lähi-Idän sodat, Afrikan sodat, alueiden köyhyys, sekä niillä toimivat "terrorijärjestöt". Mielenkiintoiseksi asian tekee se ettei Euroopan unioni ole päässyt selkeään yksimielisyyteen ongelman ratkaisussa. Tätä "ongelmaa" käyttävät  eri maat,  jotka eivät kuulu Eurooppaan härskisti hyväkseen. Nämä luovat kaikessa informaatiossaan epävarmuutta  todistellessaan omaa syyttömyyttään ja Eurooppaa syylliseksi.

Myös ns. pohjoinen reitti on tullut pakolaisille tutuksi. Onkin todennäköistä että tätä tietoisuutta käytetään poliittisen vahvuuden osoittamiseksi , pohjoismaiden heikkoutta osoitettaessa. Taustalla on niinkin yksinkertainen asia kuin oman maan talous. Tiedämme naapurimaita joissa se on heikoilla kantimilla. Tämä tilanne synnyttää patriosmia, jonka tarkoituksena on ajaa ulkomaalaisia ulos. Minnekäpä niitä olisi otollisempaa järjestellä kuin Pohjoismaihin. Jo tällaisella väestäsiirrolla uhkaaminenkin voisi olla monenlaisen politiikan ja kiristyämisen pelinappula.Puhutaanhan  tällöin kymmenistätuhansista ihmisistä.

Mielestäni nyt on vain yksi keino ja se on EU:n ja Sengenin ulkorajat kiinni. Kukin maa vastaa ulkorajoistaan. Rajoilta  pääsee ko. maahan vain asianomasilla viisumeilla ja passeilla. Onhan selvästi tullut ilmi ettei tällainen tarkastaminen juurikaan aiheuta Euroopan kansalasille ongelmia. Ne keillä ei ole asianmukaista lupaa,  eivät Eurooppaan pääsisi. Heidät pakotettaisiin palaamaan, tarvittaessa vaikka voimakeinoin.

Maat jotka eivät tähän rajanvalvontaan pystyisi pakotettaisiin hyväksymään EU:n antaman avun ko. valvonnan suorittamiseksi. Onhan varma että aluksi olisi vaikeuksia, mutta kyllä se muutaman viikon kuluttua selviäisi kaikille osapuolille  ettei EU:n pääse ilman lupia.

Ne ns hotspoitit eli pakolaiskeskukset tulee perustaa YK:n päätöksillä ja Euroopan ulkopuolelle, mielellään hädänalaisen maan alueelle ,tai ainakin sen lähelle. Näiden leirien avustamiseen olisi kaikkien YK:n jäsenvaltioiden osallistuttava, kukin kantokykynsä mukaan. 

Nyt näissä maissa jotka aiheuttavat Euroopalle pakolaisuudellaan kestämättömiä ongelmia  on sybtyvyys niin suuri ettei muutamankaan miljoonan pakolaisen vastaanotto ratkase asiassa mitään. vaan ongelma jatkuu ja tulva suurenee.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Illan uutiset tiedotti, että Venäjä on sulkenut Norjan rajansa. Norjan palauttamisoperaatio pysähtyi siihen. Taisi n. 5000 turvapaikanhakijaa saapua pohjoisen reittiä Norjaan. Lieneekö nyt suomalaisten päättäjien tilanneselvitys käynnissä Venäjän päättäjien kanssa?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Juuri näin. EU:n ulkorajat kiinni ja riittävästi rahoitetut ja hyvin ylläpidetyt hotspotit YK:n johdolla lähelle lähtömaita.

Näin ovat esittäneen myös maailman johtavat pakolaisasiantuntijat Oxfordista.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onkohan nyt kuitenkin niin, että jos Venäjällä poliittisista lähtökohdista päädytään ratkaisuun sysätä maahantulijoita Suomeen ( EU-jäsenmaahan ), niin Suomen keinot omilla rajoillaan ovat todellisuudessa olemattomat ja varsin rajatut ?

Eteläisestä Euroopasta löytyy esimerkkejä, joissa suuret joukot vain kävelevät massana rajan yli rajavartijoiden joutuessa vain toteamaan tapahtuneen voimatta juurikaan todellisuudessa puuttua asiaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Mielestäni nyt on vain yksi keino ja se on EU:n ja Sengenin ulkorajat kiinni. Kukin maa vastaa ulkorajoistaan. Rajoilta pääsee ko. maahan vain asianomasilla viisumeilla ja passeilla. Onhan selvästi tullut ilmi ettei tällainen tarkastaminen juurikaan aiheuta Euroopan kansalasille ongelmia."

Tämä on ainoa tepsivä ja järkevä keino. Vapaasta liikkumisesta on tehty EU:ssa sellainen itseisarvo, että sen rajoittamisestä aiheutuvia seurauksia liioitellaan kaikin tavoin. Vapaa liikkuminen perustuuu tiettyihin oletuksiin ihmisten ja ihmisjoukkojen käyttäytymisstä, mutta ne eivät tällä hetkellä toteudu.

Kaikkia vapauksia on jouduttu ja joudutaan rajoittamaan, jos niiden edellyttämä vastuu ei toteudu. Toinen vaihtoehto on mielivalta ja kaaos. Kuten nyt on jo nähtykin EU:n ulko- ja sisärajoilla.

Toimituksen poiminnat