Entäpä jos uskontoakin olisi muutettava ?

Olen aika usein miettinyt mitä keinoja on puuttua ihmisen uskomukseen. Se kuinka aitoa se onkin tulee kokeilla uudella  maahantulolailla.

Tiedämme suomalaiseten olevan luterilaisia, osan kuuluessa varsinkin itäsuomen alueella ns Ortodoksiseen kirkkoon.  Näin on ollut   ainakin 1200 vuodesta alkaen. Toki meillä on näiden uskontijen kanssa kilvoittelevia herännäisliikkeitä, joissa yleensä yksi-kaksi asiaa on etusijalla. Ytävissäni on monia henkilöitä jotka ovat ns. Heränneitä, Laestadiuslaisia, Helluntaiseurakunnan jäseniä, taitaapa joku kuuluea ns vaapaakirkkoon.jne. Mutta iso kysymys on että he eivät rettelöi.

Se että kuuluisi aivan suomalaisyhteikuntaan kuulumattomaan uskomukseensa onkin jo toinen asia. Hyvänä esimerkkinä näistä mainittakoon mm. muhamettilaiset, joilla toki on myös monenlaisia eri lahkojja, jopa toisiaan vihaavia ja tappavia.

Olisiko ratkaisu maahanmuuttajiin se, että maan  hyväksi koettujen tapojen lisäksi henkilöltä vaadittaisiin joko luterilaiseeen kirkkoon liittymistä tai muuhun supisuomalaiseen yhteisöön. Jäisikö tällöin väkivaltateot  tekemättä? 

Totta kai nykytilanne on tulenarka. Maahantulijat hakevat jopa 2-5 kertaa muutosta korkeimman maahantulohenkilöstön päätöksiin ja näin pitkittävät (maksattavat) suomalaisilla oman oleskelunsa. Lopuksi  tarjoamme vielä lentolippua kotiin.

Tähän voitaisiin siirtyä helposti uusien maahantulijoiden kohdalla, jos tarkoitus on jäädä pysyvästi Suomeen. Tätä palvelee erilaiset maahanmuuttajien kokoamisleirit, joista pääsee ko maahan vasta allekirjoitettuaan maahantuloasikirjan. Siinä luvattaisiin monenlaisia asioita, kirjallisesti.

 

vesimies
Kokoomus Virolahti

Monista yhteisistä asioista kiinnostunut henkilö, joka harrastaa politiikkaa, ulkoilua, luonnossa-, erityisesti merellä ja järvillä liikkumista. On mielellään tekijänä ja osallistujana hyvissä asioissa, ei pelkää myöskään epämukavia asioita. On rehellisesti omalla työllä ja osaamisella ansaitun,reilunkin palkan tai palkkion kannalla. En kadehdi niitä jotka onnistuvat (paitsi kalastajia) saamaan hyvän tuloksen, vaan toivon ja uskon että siinä onnistuu yhä useampi suomalainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu